Optredens

Luke Jackson - zaterdag 19 november 2016 om 16:00 uur (al voorbij dus)

Luke Jackson was 2 jaar geleden in Cadans en maakte een diepe indruk. Met zijn gedurfde, onderscheidende stem en zijn gedegen gitaarstijl is Luke een zelfverzekerde en boeiende live-performer.
 
Zijn presentatie mag men verwachten bij een gearriveerd folk-fenomeen. Niks is echter minder waar. Luke is een jonge Engelse singer-songwriter uit Canterbury, die als 14-jarige begon op te vallen. Nu - inmiddels 22 jaar oud en met enige onderscheidingen op zak - lijkt hij definitief door te breken.
 
In de afgelopen jaren heeft hij zich gestaag ontwikkeld. Van een eigen reputatie in de Folk, Roots en Acoustic circuits, tot aan zijn solo shows en vele festivaloptredens. Maar ook in de voorprogramma's van grote artiesten waaronder Show of Hands, Steve Knightley, Martyn Joseph, Karine Polwart, Oysterband en Seth Lakeman.
 
Zijn debuutalbums ' More Than Boys', geproduceerd door Martyn Joseph, werd uitgebracht in 2012 en kreeg goede recensies evenals de opvolger ' Fumes and Faith' in het begin van 2014. In 2015 bracht hij met Connor Downs en Andy Sharps een EP uit ' The Family Tree' , die een 5 sterren beoordeling kreeg en werd beschreven met twee woorden: ' Bloody brilliant' .
 
Vers van de pers is nu zijn derde album - ook nu weer met Connor Downs en Andy Sharps 'Tall Tales and Rumours' die begin november wordt uitgebracht.
 
 

Martyn Joseph - donderdag 11 februari 2016 (Jammer, alweer geweest)

Martyn Joseph is een singer-songwriter uit Cardiff die al 30 jaar in het vak zit. Met het album 'Sanctuary' heeft de zanger uit Wales alweer zijn 21e album uitgebracht.

Dit geeft gelijk aan dat we met een bijzondere artiest te maken hebben. Martyn Joseph heeft met zijn muziek en enerverende live optredens al de bijnaam 'Welsh Bruce Springsteen' gekregen. Een belangrijke reden hiervoor is het feit dat de singer-songwriter nummers wil schrijven met een boodschap, nummers die er echt toe doen. Ook op het nieuwe album is de zanger hier wederom bijzonder goed in geslaagd.

Alleen gewapend met een akoestische gitaar en diep doordrongen stem boeit de man van begin to eind met vaak sociaal geëngageerde songs, maar ook doorspekt met de humor die eigen is aan zijn cultuur.

Als je fan bent van zijn liedjes en van zijn stem, dan moet je er in de intieme sfeer van Cadans zeker bij zijn!!

Voor meer informatie: www.martynjoseph.net

En zijn stichting Let Yourself Trust: www.letyourself.net